10 november 2014

Paars kleedje

Ik heb een prachtig tafeltje, waarop al jaren een gekocht, plastic gehaakt kleedje ligt. Prima als het tafeltje in een hoekje van je huis staat, maar inmiddels staat hij pontificaal in mijn woonkamer en word ik door iedereen afgezeken. Zo'n plastic kleedje schijnt not done te zijn voor een haakster. En daar moet ik de mensen natuurlijk gelijk in geven.
Maar de belangrijkste reden om nu eindelijk zelf maar iets te maken is natuurlijk dat een wit kleedje in mijn vrij donkere woonkamer volledig detoneert.Gelukkig had ik nog vijf bollen dunne, paarse katoen liggen. Dat kleurt mooi bij de rest van het paars-rood in de voorkamer, dus ik ben maar vol overgave begonnen aan een nieuw, zelfgehaakt gevalletje. Een ouderwetse bezigheid, dus mijn oude tijdschriften uit de kast getrokken om een patroontje te vinden. En jawel, een lief patroontje gevonden met grote en kleine cirkels, waarvan ik hoop dat het resultaat niet te schattig, maar wel volledig bij mij passend gaat worden.
En laat het gezeur dan afgelopen zijn, haha.
Het is een lekker, klein werkje om mee te slepen, maar ik vermoed dat deze WIP nog wel een poosje duurt. Mijn laatste drie weken in Nederland zijn ingegaan en het leven begint behoorlijk hectische vormen aan te nemen. Enfin, de eerste bol is gehaakt tussen de bedrijven door, hij zal wel af komen. Het patroon is in ieder geval leuk om te doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten