28 december 2014

Het betere voetenwerk

Het eerste berichtje vanuit mijn nieuwe thuisland gaat over sokken. Ik houd ervan om in huis sokken te dragen. Dat lijkt minder grappig dan het is, tenzij je weet dat ik buitenshuis eigenlijk alleen teenslippers draag. 's Zomers èn 's winters dus. Maar in huis heb ik mijn voeten graag warm en toasty, dus ik ben begonnen aan een paar mooie: ik had nog een restje roze liggen van een wel heel mooie kleur. In combi met zwart werd het erg mooi. Zo mooi, dat mijn zusje ze meegenomen heeft naar huis. Enfin, ze heeft me veilig hierheen geëmigereerd, dus ze mocht ze hebben. Met een beetje pijn in mijn buik doorgehaakt... en jawel, er was nog genoeg voor een nieuw paar voor mijzelf!
Daarna zag ik op internet een grappig patroon voor wel heel foute sloffen. Van die opadingen, maar dan met een African flower erop. ik was meteen verkocht :)Helaas zitten ze voor geen meter, hahaha. Ik heb al twee keer de zijkanten hoger en smaller gemaakt, maar ze vallen sneller van mijn voeten dan ik ze aan kan trekken. Helaas... ze liggen nog even bij de kapstok mooi te doen, maar dit beschouwen we als een mislukt experimentje en gaat enkele reis prullenbak.


Mijn moeder verslijt de meeste sokken. Waarschijnlijk omdat zij ze gewoon het meeste draagt. Dus als eerste experiment: een zool voor onder de sokken, Gehaakt met dubbele draad, voor als er knollen in de sokken komen. En ja, dit is dus het patroon van de zool van de mislukte sloffen. Zo komen ze toch nog van pas.
 
Maar om mijn handen op een gezellige manier bezig te houden en de voeten van mijn mama lekker warm, heb ik nog maar drie paar sokken gehaakt: donkerblauwe in mandjessteek met roze neuzen en hielen, roze in boordsteek met paarse neuzen en hielen en als laatste witte met roze streepjes.
Ik moet toch eens leren die zooi netjes op de foto te zetten voor ik ze meegeef naar Nederland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten