27 november 2013

Als ik eenmaal ga... ben ik bijna niet meer te stoppen

Tja, ik wilde de Mildred poncho graag van mooie wol haken, maar eenmaal terug ik Nederland was ik, vóór ik wist wat ik deed, aan een tweede begonnen. Van die gewone hee-hallo-niets-aan-de-hand acryl van de Wibra dit keer.

Ik bedacht dat ik, als ik meteen aan een nieuwe begon, de kinderziektes van de eerste meteen kon verbeteren. Zo was de hals van de eerste te wijd. Die heb ik met dun elastiek doorregen, om hem een beetje passend te krijgen. De nieuwe poncho begon ik de hals met naald vier in plaats van vijf. En hij werd supermooi!

De eerste poncho gaapte nogal tussen de knoopsgaten. Dus de tweede kreeg drie knopen in plaats van twee.

En omdat ik het patroon nu veel beter snapte, vlóóg het ding mijn haaknaald uit! Kabels groeiden. Punten schoten tevoorschijn... dit patroon verveelt niet gauw!Op de verjaardag van mijn zusje, zag mijn moeder wat ik aan het maken was en vroeg of deze dan voor haar was. Eeeeeh... natuurlijk! Waarom niet? Eigenlijk kan ik toch maar één poncho tegelijk aan, dus...

Mijn vader is een week na mijn zusje jarig, dus nu kreeg ik echt haast. Als een speer an het werk om het ding binnen een week af te krijgen. Totdat ik zag... tot mijn schrik....De laatste bollen die ik had gebruikt, hadden een compleet andere kleur dan de eerste! Shit! 
Dan is er maar één oplossing: uithuilen, uithalen en opnieuw beginnen. Gelukkig had ik nog net genoeg bollen van het juiste kleurnummer.
Ik weet dat Henry het zwaar heeft met mijn garenverzameldrift, maar soms komt het juist goed uit.

En zo kreeg ik nóg meer dagen van opperst genot: steeds meer groeiende kabels die lustig om en over elkaar heendraaien.En op de verjaardag van mijn vader kreeg ook mijn moeder een cadeautje!En ik... ben stiekem aan een zwarte begonnen.
Het bloed kruipt...

1 opmerking:

  1. Hoi, Ik zou je heel graag iets willen vragen. Ben ook begonnen om deze poncho te haken. Nu kom ik ergens niet uit, kun je misschien helpen? t.klander@hotmail.com De poncho`s zijn prachtig wat je gemaakt heb!!!!

    BeantwoordenVerwijderen