07 april 2013

Lucy stripes

Iedereen haakt Lucy stripes, dus ik moest er ook maar aan geloven. Ik wilde voor vrienden in Engeland nog een kinderdekentje haken en streepjes zijn in hun geval heel gepast.
Dus ik heb met zorg kleuren uitgezocht die precies bij de mama passen, heb de random stripe generator net zo lang laten draaien tot er een fraai resultaat uitkwam en ik ben gaan haken.Ik werd helemaal blij van die frisse, blije streepjes.

Voor de rest is het natuurlijk niet echt een uitdaging: granny's bestaan voor het grootste gedeelte uit gaten, dus je knalt er doorheen. Door het afwisselen van de kleuren is het wel een heel bevredigende manier van haken. Iedere keer van kleur wisselen, onder je handen langzaam het patroon zien ontstaan... Je krijgt na iedere kleur meer zin in de volgende kleur!

Hoewel de randjes best netjes geworden waren, had ik het idee dat er toch nog iets van een randje omheen moest. Om de streepjes een kader te geven, zeg maar. Speciaal daarvoor had ik al gaatjes aan de zijkant gemaakt, zodat ook het randje keurig in stijl kon zijn.

Enfin: tadaaaaaah!
1 opmerking:

  1. mooi, mooi, toffe kleurtjes!! Ja, ik weet het moet ook nog aan geloven. ;-)
    Groetjes!!

    BeantwoordenVerwijderen