13 maart 2011

zigzaggrannydeken... een beetje winter in de lente

Het wordt lente! Hoewel het vandaag een wat sombere, bewolkte dag is, is het lekker van temperatuur. Dus ramen en deuren open en een soort verkorte voorjaarsschoonmaak gehouden. Gisteren liep ik even met de katten in de tuin te spelen, zag ik dat de Ierse jasmijn op springen staat.Eindelijk krijg ik het gevoel dat de winter voorbij is. Ook de pruimenboom begint zijn best te doen en de knoppen in de magnolia zijn echt inwaarschijnlijk mooi. Ik ben daar vooral heel blij mee, want ik was vergeten de pot binne te zetten voor het begon te vriezen.... dus ik heb hem maar de hele winter buiten laten staan. En dat in een winter waarin alle stenen potten kapot zijn gevroren.... maar mijn stoere magnolia doet gewoon waarvoor God hem heeft gemaakt: bloeien!En achter de magnolia datgene waar we zo op uitgekeken zijn: een saaie, grauwe lucht. Net of het weer tijd wordt voor kaarsen, dekentjes en meer van dat warme gekeutel uit de winter.

Dus is het maar goed dat ik met een zeer winters project bezig ben. De afgelopen week heb ik niet zo heel veel gehaakt, maar dat heb ik gisteren wel goed gemaakt. Ik denk dat ik met mijn granny zigzagdeken inmiddels op 2/3 zit, wat niet tegenvalt na een weekje haken, haha. Gannies zitten zo vol gaten, dat het erg snel gaat! En van de kleur wordt ik iedere dag weer blij, hoewel het natuurlijk behoorlijk winters is. Van de week zat ik gezellig te haken met tante Titty erbij:


Ik ben dol op dat beest. Het is maar goed dat de rat van Wesley zo schichtig is, want ze gaan elke dag meer op elkaar lijken. Mrs. Tits wordt iedere dag wel een paar uur geknuffeld, dus zij is degene die meteen op me af rent, haha. Voorlopig is ze ook nog een ietsje lichter dan haar zusje, duimen dat dat zo blijft. Het zou toch afschuwelijk zijn als ze door elkaar raken. Net of je geen eerbied hebt voor iemands eigenheid. Maar gezegd moet worden: Mrs. Tits heeft smaak. Ze vind mijn nieuwe dekentje heerlijk!

Zover ben ik nu:
 

Hij is 1.80 breed en het is de bedoeling dat hij vierkant wordt, dat wordt dus heerlijk snug op de bank de komende winter. Whoehah! Deze winter is nog nauwelijks afgelopen. Nou ja, het zijn wel geen lente-kleuren, maar van mij mag hij best op een koele lenteavond. Of in de zomer... Hij is boven alles behoorlijk gotisch verantwoord, en dat mag van mij iedere dag!

En waar ik elke dag het meest van geniet? Mijn kruidenhoekje in de keuken is na dde (voor kruiden dan) dodelijke winter eindelijk weel groen en gezellig! Heerlijk om mee te koken, maar ook lekker om van te snoepen als ik naar buiten loop.

1 opmerking: