09 augustus 2010

Alweer die Ierse Zee

Terwijl Ierland na drieënhalve week langzaam in de verte verdwijnt, heb ik mijn laatste projectje afgemaakt: Knabbel en Babbel:Ze zijn best schattig geworden! Het was het project dat hoorde bij de laatste camping: Apple Farm in Cahir. De verschillende campings hadden alemaal hun eigen project: Engeland stond in het teken van de bungels. Het patroon van de kikker komt van internet, maar na drie kikkers dacht ik dat ik het zelf ook wel kon. De basis blijft hetzelfde, maar met andere neusjes, oren en staarten kom je een heel eind.

Kilkenny was de tijd van het Ierse tasje, omdat ik daar een nogal protserig garen had gekocht. Natuurlijk moet er nog een voeringtasje in, maar het haakwerk is af. Niet dat ik vermoed dat ik ooit sjiek genoeg word om het te dragen, maar het is een leuk souvenir dacht ik zo.
Beara Peninsula de plaats waar ik vrijwel alleen aan de afghan heb gehaakt (omdat dat bij de Gaelic omgeving paste, haha), hoewel die afghan natuurlijk de hele vakantie doorgaat. Maar in Adrigole heb ik de wondere wereld van de Basket weave ontdekt en natuurlijk het mooiste patroon, dat echter voor geen meter opschiet! Lussen haken op de heenweg en op de terugweg stokjes erachter.... zucht. Ale je elke toer twee keer moet haken, duurt het echt heel lang. Gelukkig is het een hobby (haha) maar op een gegeven moment verveelt het om voortdurend hetzelfde te doen. Vandaar dat er  ondertussen allerlei andere banen ontstaan.Op Dingle zag ik een gezellig, gekleurd tasje dat natuurlijk veel te duur was. Ik besloot dat ik dat ook wel kon. In de blije kleuren van de Book of Kells. Typisch zo'n ding dat zo blij is dat ik er niet meer mee durf te kopen, maar in de kast aan de kapstok hang als souvenir.... en anders verkoopt Henry het wel op de komende lentemarkt, haha. Aan dat kleine meisje waar het wel bij past bijvoorbeeld.En op de Appel Farm dus Knabbel en Babbel. Toch wel een leuke reis zo!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten