22 september 2015

Twee babydekentjes

Mij werd gevraagd of  ik twee dekentjes wilde haken voor een baby die in oktober geboren gaat worden. Natuurlijk! Eerst op zoek naar goed garen, want het mocht niet acryl, maar wel wol of katoen. Het werd bamboe-katoen. Eén dekentje in grijs-wit gestreept met sterren en eentje 'doe-maar-wat-als-er-maar-lichtpaars-inzit'.
 
Eerst het genot van garen bestellen op internet:
 


En daarna aan de haak. De grijs-wiite ging redelijk snel. Ik had geen zin om dom streepjes te haken, dus ik wisselde grijze banen met sterren af met witte banen met de ingewikkeldste kabel die ik ken. Het resultaat: de grijze banen waren zo klaar, maar de witte duurden een eeuwigheid!
Tot het laatste moment als en gek lopen haken, terwijl mijn moeder met super nette steekjes de banen aan elkaar naaide. Daarna had ik nog een halve week voor de rand, Dat was gelukkig meer dan genoeg.

Wat niet meer gelukt is? Een foto van het eindresultaat, haha.

 


Het tweede dekentje ging een stuk vlotter. Ik heb het patroon van de CAL 2015 genomen en de kleuren wit, opaars, lichtrpaars en zachtroze (jawel, het wordt een meisje!). Helaas ging al mijn tijd en aandacht uit naar dekentje nr. 1, dus er ontstond toch een probleem. Maar problemen worden met liefde getackeld door mijn schoonvriendin, links mijn bamboe naald, rechts haar Clover Amour.
En de deken kwam af. Op tijd. Zonder foto. Alweer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten