30 januari 2012

Field of daisies

Even een klein berichtje tussendoor.

Ik heb voor mijn verjaardag een tablet gekregen en jawel, het is geen iPad. Nou hoeft dat van mij ook niet zo nodig, het is een bevrijding om ergens documenten, films of boeken op te zetten zonder dat je iTunes nodig hebt. In die zin voel ik het als een voortuitgang.
Maar wat wil nou het geval: iedere beschermhoes die je vindt, is speciaal gemaakt voor, jawel, die gewraakte iPad! Ik heb dus een lelijk, nèt iets te groot hoesje gekocht van een onbestemd merk, dat duidelijk voor veel bedoeld was, behalve voor mijn tabletje. Maar het doet wat het doen moet: dat ding in mijn tas beschermen tegen krassen en deuken.

Maar wat doe je in zo'n geval als rechtgeaard handwerkster? Ik liep al gauw te denken dat ik zelf ook wel een snug hoesje kon bouwen. En toen ik een haakpatroontje zag voor madeliefjes die opgebouwd zijn uit puff-steken, was ik verkocht. Schattig en extra dik, dus extra beschermend.

En ik heb ook weer een geweldige, nieuwe manier geleerd om vierkantjes aan elkaar te haken! Mooi, netjes, plat. Het wordt zelfs netjes als je met een contrastkleur werkt. Daar was ik al een poos naar op zoek. Aan elkaar naaien is eigelijk alleen mooi als alle randen dezelfde kleur hebben, haken geeft altijd een dikke rand. Maar met halve vasten door alleen de achterste lusjes, wordt het netjes èn mooi!

Het was weer een leuk, klein klusje. Op zondagmiddag had ik alles in elkaar zitten en was het tijd voor voering, rits en genieten van het eindresultaat. Een beetje té schattig voor iemand als ik misschien, maar ik ben toch weer reuze trots.En op het apparaat? Al bijna 20Gb aan haakpatronen. Kijk, dat is pas lekker!

1 opmerking: