22 september 2015

Portemonneetjes

Toen ik in Nederland was heb ik een aar beugeltjes meegenomen van de Action. Dus nu zijn er allemaal gezellige portemonneetjes ontstaan. Drie redelijke en een scheve. Haha.
 

 

 


Escher tasje update

Okay, er gebeurt niet zo heel veel op Eschergebied, maar we zijn toch weer een paar centimeter gestegen. En ik weet eindelijk hoe ik de bovenrand ga doen.
Ik heb aldoor het plan gehad om bovenaan een touwtje te rijgen, maar ik kreeg steeds meer het idee dat het tasje daar veel te stug voor was. Maar nu heb ik bedacht dat ik een rits bovenin ga zetten. Dus een dekseltje erop met een oversteek met dezelfde vlecht ingehaakt als hier bovenop.
 
Eerst mijn vinger maar weer dicht laten groeien...
 
 



Twee babydekentjes

Mij werd gevraagd of  ik twee dekentjes wilde haken voor een baby die in oktober geboren gaat worden. Natuurlijk! Eerst op zoek naar goed garen, want het mocht niet acryl, maar wel wol of katoen. Het werd bamboe-katoen. Eén dekentje in grijs-wit gestreept met sterren en eentje 'doe-maar-wat-als-er-maar-lichtpaars-inzit'.
 
Eerst het genot van garen bestellen op internet:
 


En daarna aan de haak. De grijs-wiite ging redelijk snel. Ik had geen zin om dom streepjes te haken, dus ik wisselde grijze banen met sterren af met witte banen met de ingewikkeldste kabel die ik ken. Het resultaat: de grijze banen waren zo klaar, maar de witte duurden een eeuwigheid!
Tot het laatste moment als en gek lopen haken, terwijl mijn moeder met super nette steekjes de banen aan elkaar naaide. Daarna had ik nog een halve week voor de rand, Dat was gelukkig meer dan genoeg.

Wat niet meer gelukt is? Een foto van het eindresultaat, haha.

 


Het tweede dekentje ging een stuk vlotter. Ik heb het patroon van de CAL 2015 genomen en de kleuren wit, opaars, lichtrpaars en zachtroze (jawel, het wordt een meisje!). Helaas ging al mijn tijd en aandacht uit naar dekentje nr. 1, dus er ontstond toch een probleem. Maar problemen worden met liefde getackeld door mijn schoonvriendin, links mijn bamboe naald, rechts haar Clover Amour.
En de deken kwam af. Op tijd. Zonder foto. Alweer.





Vlinderbroche

Via Facebook vond ik een patroontje van een vlinder. het is een bloemetje dat je dubbel vouwt. Het leek me nou typisch iets wat niet werkt, dus afgelopen weekend heb ik er eentje geprobeerd.  Maar wat een verrassing: het werkt dus wèl!

Laatste heb ik een handvol speldjes gekocht, dus ik heb er een lieve broche van gemaakt, die inmiddels in een kaart onderweg is naar mijn moeder.