31 december 2014

En alweer voetenwerk

Okee, eigenlijk was ik van plan al mijn projecten uit te zoeken in december en eens wat af te maken, maar in plaats daarvan kocht ik de nieuwe Inside crochet en vond daarin dit patroon:



 
 
Dit zijn toch kabeltjes om niet te laten schieten.
Maar nu het probleem: vier bollen in dezelfde kleur vinden... Dat werd donkerbruin, donkerblauw of wit. De aftrap met donkerbruin mislukte direct. Het is nogal een ingewikkeld patroon (zeker voor iemand die zo onnozel is als ik ;)) dus ik ben maar meteen overgestapt op wit. Dan zie ik tenminste wat ik aan het doen ben. Mijn ogen worden duidelijk ook ouder.

We nemen nog een oliebol en haken vrolijk 2015 binnen met witte pantoffels.





28 december 2014

Mooie Mildred hoofdstuk 4

Jaren geleden begon ik aan een paars cirkelvest. Eigenlijk was ik inmiddels al een stuk verder dan op de laatste foto.

 

 
De rand was al klaar en ik was zelfs al met de mouwen begonnen. Maar toen ging het mis ;)
Ik bedacht dat ik dit vest natuurlijk nooit zou gaan dragen. Maar ik vond (en vind) deze kleur paars echt waanzinnig mooi! En dus heb ik dit wrochtsel veranderd in een stapel bollen en ben begonnen in Mildred nummer 4. Gewoon omdat het kan. En raad eens: nu ben ik wel blij.
Ik kan niet wachten tot hij klaar is, want ik wil hem dragen!
 
 
 

Het betere voetenwerk

Het eerste berichtje vanuit mijn nieuwe thuisland gaat over sokken. Ik houd ervan om in huis sokken te dragen. Dat lijkt minder grappig dan het is, tenzij je weet dat ik buitenshuis eigenlijk alleen teenslippers draag. 's Zomers èn 's winters dus. Maar in huis heb ik mijn voeten graag warm en toasty, dus ik ben begonnen aan een paar mooie: ik had nog een restje roze liggen van een wel heel mooie kleur. In combi met zwart werd het erg mooi. Zo mooi, dat mijn zusje ze meegenomen heeft naar huis. Enfin, ze heeft me veilig hierheen geëmigereerd, dus ze mocht ze hebben. Met een beetje pijn in mijn buik doorgehaakt... en jawel, er was nog genoeg voor een nieuw paar voor mijzelf!




Daarna zag ik op internet een grappig patroon voor wel heel foute sloffen. Van die opadingen, maar dan met een African flower erop. ik was meteen verkocht :)



Helaas zitten ze voor geen meter, hahaha. Ik heb al twee keer de zijkanten hoger en smaller gemaakt, maar ze vallen sneller van mijn voeten dan ik ze aan kan trekken. Helaas... ze liggen nog even bij de kapstok mooi te doen, maar dit beschouwen we als een mislukt experimentje en gaat enkele reis prullenbak.


Mijn moeder verslijt de meeste sokken. Waarschijnlijk omdat zij ze gewoon het meeste draagt. Dus als eerste experiment: een zool voor onder de sokken, Gehaakt met dubbele draad, voor als er knollen in de sokken komen. En ja, dit is dus het patroon van de zool van de mislukte sloffen. Zo komen ze toch nog van pas.
 




Maar om mijn handen op een gezellige manier bezig te houden en de voeten van mijn mama lekker warm, heb ik nog maar drie paar sokken gehaakt: donkerblauwe in mandjessteek met roze neuzen en hielen, roze in boordsteek met paarse neuzen en hielen en als laatste witte met roze streepjes.
Ik moet toch eens leren die zooi netjes op de foto te zetten voor ik ze meegeef naar Nederland.